keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Lumihiutaleita kuvattuna "ensikertalaisen" silmin!

Terse kaikille!

Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kirjoitella blogiin juttuja. Lupaan kyllä aktivoitua kevään korvilla!! Uudeksi kuvauskohteeksi nyt on noussut lumihiutaleet. Kyllä. Ne pienet, jokaisen ulottuvilla olevat vesihyytymät :)

Luin netistä erilaisia oppaita ennen kuin aloitin oman yrittämiseni. Viritin pihalle pakkaseen mustan samettipussin metsästämään hiutaleita ja kotvan kuluttua putsasin lasisen puutarhapöydän johon satoi osa hiutaleista. Lainausmerkit otsikossa ensikertalaisesta pitävät siinä mielessä paikkansa etten hiutaleita ole ennen kuvannut, vaikkakin makrokuvia muuten on tullut otettua. En olisi ikinä uskonut että tämä on niin koukuttavaa hommaa kuin se on tähän asti ollut :) "Vielä yksi hiutale..."

Hiutaleet on kuvattu noin -2-20 asteen pakkasessa. Kuvauksessa on käytetty tuplasalamaa (MT-24EX) joka on kaikissa makrokuvissani läsnä. Peitin salamoiden päät valkoisella muovikuvulla (kuva alla).

Tykit
Kuvaan käsivaralta koska en vaan saa jalustan kanssa hommaa toimimaan. Ötököitä metsästäessä se (minä) on vaan liian kömpelö. Kuvissa suurennoskerroin on noin 3-4x, suljinaika 1/160sec ja f 5,6-7,1.
Koitan kuvata noin 4-5 kuvaa yhdestä lumihiutaleesta joissa tarkennusalue vaihtelee. Nämä kuvat koostetaan yhdeksi kuvaksi niin että koko hiutale on tarkka.

Lumihiutaleet kännykkäkameralla
Studio jossa siro hanurin painauma
Lopputulos olkaa hyvät
Oma suosikkini tähän mennessä. Taustalla samettinen salamapussi.


Valaistus tehty niin että toinen kupu oli salaman päällä oranssi, toinen sininen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi