keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Pahat pahattaren kuvaukset!

Pitkään mielessä hyörinyt pahatar kuvaus toteutui viimein lauantaina 24.10 kello 12 alkaen!
En ole minkään muun kuvauksen kanssa panikoinut yhtä paljon kuvauspaikan valinnan kanssa, kuin tällä kertaa. Ajoin kirjaimellisesti satoja kilometrejä etsien milloin hakkuualueita, milloin raunioita, synkkää metsää..jotain. Epätoivon hiipiessä selkäpiitä pitkin päänahkaa kohti, löytyi paikka lopulta.

Päädyimme Sipoonkorpeen (Länsitie 237 Sipoo) ja Tuusulan tutkimusmetsiin (Korsontie) kuvaamaan.  Ties vaikka joskus ottaisin uudestaan samalla teemalla, mutta erilaisella taustalla kun se kerran tässä oli haasteena.

Sinikka oli tehnyt sarvet, puvun, meikin, hiukset (kaiken oikeastaan) ja malliksi rooliinsa hyvin uppoutunut Emmi :) Pitkän laittautumisen jälkeen pääsimme lähtemään metsään. Oli ilo huomata että perheitä liikkui luonnonpuistossa paljon ja varsinkin lapset ihmettelivät sarvipäistä, valtavalla laahuksella varustettua pahistamme. Kiva kun kuvauksesta on välittömästi jotain konkreettista jutun juurta joillekin paikalle tupsahtaneille. Saattaahan olla että lapset lähtevät nyt helpommin metsäreissuille.

Valaistus metsässä oli vähintäänkin haastava, vaikeimpia mihin olen törmännyt. Salaman käyttö oli lähes pakollista ja yhden salaman omistajana harmittelin miksen ole vieläkään ostanut toista.. Yhdestä suunnasta tuleva valo kun jättää valtavat varjot, vaikkakin tekee joskus kuvista dramaattisia. Tähän lisäksi vielä mekon valtava koko niin jännää oli. Salama oli asetettu mallin pään korkeuteen kuvan vasemmalle puolelle. Canon EX580II ampui läpi valkoisen sateenvarjon teholla 1/4-1/8 muistaakseni. Objektiivina oli Canon 70-200mm 2.8. Aukko oli koko kuvauksen ajan noin 2.8-3.2, iso 250 ja polttoväli 90-120mm.

Pahatar ja hyypiö

Kuvauspaikan pystytystä ja makuualustaa silkkiperseiselle kuvaajalle


Tästä lähdettiin liikkeelle.

Vaakakuvan testailua

Sitten keksimme sen että Sinikka voisi pöllyttää mekkoa ja näin saada kuvaan lisää liikkuvuutta ja eloa.
Useiden yritysten jälkeen kuvia syntyikin valtava määrä jossa mekko, Emmi ja valo on loistavasti. Nyt jäljellä on enää parhaiden valinta ja lopputyöskentely. Alla tähän mennessä loppuun tehdyt kuvat.
Ensimmäisiä harjoituksia tulen kanssa. Seuraavaan pitää lisätä vähän valaistusta käsiin ja kankaaseen. 
Valmis pahis

Elokuvajulisteen tuntua ja Emmin tiukka katse.
Kiitos koko tiimille! Jälkikirjoitusena mainittakoon tähän vielä että olkaa tarkkoja mihin autonne kuvauksen ajaksi jätätte. Malli jättä autonsa sakkojen pelossa hyvään talteen. Kuvausten loppuessa, oli portit kiinni ja auto lukkojen takana todellakin tallessa, josta sen saisi vasta maanantaina. Pahoittelut aiheutuneesta sählingistä ;) 

Peace out

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi