tiistai 8. syyskuuta 2015

Blogin avausTyhjän paperin syndrooma iskee näemmä kovin helposti myös tärisevin käsin blogia aloittavaan allekirjoittaneeseen. Jostainhan se on kuitenkin aloitettava niin miksei tästä.

Idea blogin aloittamisesta on muhinut jo pitkään, mutta se lopullinen sysäys tuli syystä tai toisesta vasta tänään. Oikeastaan kollegoiden blogeja lueskellessa ja niistä nautiskellessa.
Mistä tulen kirjoittamaan ? Todennäköisesti valokuvausprojektien etenemisestä, tekemisestä, suunnittelusta, kuvien muokkaamisesta, valmiiden lightroom presettien jakamista jne. Kirjoitan todennäköisesti myös enemmän kuvauspäivän kulusta ja fiiliksistä. Tässä jo nyt kirjoittaessani uskon tämän olevan enemmän itselleni eräänlainen "kuvauspäiväkirja".

Mikäli pystyn sen avulla jotain viihdyttämään, niin olkoon se bonusta.

Pyrin päivittämään blogia samaan tahtiin kuin kuvaprojekteja eteeni sataa.

Tähän mennessä ottamiani kuvia voi katsella osoitteessa https://www.facebook.com/HarriMaskoPhotography 

Edellinen isompi kuvausprojektini toteutettiin Sinikka Nikanderin kanssa Paavolan tammen luona Lohjalla. Sinikka teki metsään sopivan asustuksen ja Mira-Elise Salo tuli malliksi.
Heräsimme aamuyöllä kuvaamaan siinä toivossa että aamun ensimmäiset säteet alkaisivat kauniisti paistamaan tammelle. Olimme siinä kuitenkin pahasti väärässä ja hyvän valon odottelussa menikin toista tuntia.

Lämmittelyä valoa odotellessa


Paavolan tammi

Valmis kuva

Loppuun vielä Lightroom presetti joka voi jollekin tuoda iloa. Alla sen tuomat muutokset yhdellä napin painalluksella. Kopioi file osoitteesta https://drive.google.com/file/d/0B_P9Vb_QVRPNS3JwTkJNODIzRjA/view?usp=sharing oletuskansioon C:\Users\(Käyttäjänimi)\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Develop Presets\User Presets
Alkuperäinen kuva ilman säätöjä
Presetin jälkeen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi