maanantai 21. syyskuuta 2015

Sellon täyteinen sunnuntai

Edellisen sunnuntain kuvauksista oli Helin kanssa ollut puhetta jo pitkään. Alkuperäisenä ideana oli kuvata Heli punaisessa satiinisessa mekossa, kettunaamari päässä, sello edessä ja sumuinen pelto taustalla. Asetelmat olivat siis kovinkin selvät. Mikä voisi näin hyvässä suunnitelmassa mennä pieleen ?
Katsotaanpa :)

Puhelimeni pirisee aamusta ja arvaan Helin ahdistuneesta äänestä, ettei kaikkia tuotteita kuvauksiin löydy. Mekko uupuu. Kettunaamari puuttuu. Lähtökohtaisesti kuva punaisessa mekossa olevasta, kettunaamaisesta soittajasta sumussa koki valtavan inflaation. Onneksi löytyi punainen korsetti, mekko ja puunaamari joilla lähdimme kohti sumua innokkaasti laulellen. Paitsi että tohinan aikana oli sumu ehtinyt hälvenemään. Sumukuva ilman sumua alkoi tuntumaan jo vaikealta.

Suuntasimme ensin Pyhäniemen kartanon puukujalle, jossa aloitimme kuvauksen. Ei mennyt kuin tovi niin ympärillä oli autoilija pällistelemässä, omistajat toteamassa kuvausluvista, paikallinen kävelijä ihmettelemässä (joka oli myös huolissaan kuvausluvasta). En moista trafiikkia ole kuvauspaikalla aiemmin kokenutkaan :) Kaikki kuitenkin loppui hyvässä hengessä, kiitokset siitä. Pitäähän sitä vähän huolestuakin jos tämän näköinen heppu jossain heiluu. Kameran kanssa vieläpä.

Asemiin asettautuminen

Naamari päässä ei juuri saanut happea. Kohtuullisen tärkeä elementti.
Valmiit kuvat puukujalta


Pakeneminen paikalta :)


Siirryimme Linkosuon luontopolulle Lahden kupeeseen. Oli mielettömän raikas ilma, suolla tuoksui pihka ja oli kovinkin rauhallinen fiilis. Näimme matkalla myös Suomalaisen luonnon parhaita helmiä. Hirven perseen. Harmillista, että sarvipään "parempi puolisko" jäi näkemättä.

Helin soittaessa selloa tuossa maisemassa, toivoin että sitä fiilistä olisi saanut purkitettua kuvaan.
Muutama lapsiperhekin kuvan ottohetkellä meni ohitse ja kovin ihmettelivät touhuamme. Sanoipa siinä joku isäkin, että ei tätä odottanut luontopolulla näkevänsä. Minustakin otettiin kuvaajan kuva perheen äidin toimesta. Naamanihan tosin oli kuin suolle tehty, joten en ihmettele intoa pärstäni kuvaamiseen. Toivon, että tästä kehkeytyy joku "kuvasarja" soittimista eri ympäristöissä.
Retkeilyvarustus aivan viimosen päälle
Valmis kuva suolta

Kuvien teknisestä puolesta sen verran, että kaikki on kuvattu luonnonvalolla noin kello 8:30-10:00 syyskuun 20.päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi